loading
Кликнете тука за Opel LiveChat
chat

ТЕМЕЛНА ЗАШТИТА.

Без оглед на тоа што вашиот нов Opel Vivaro носи, без разлика кој седи во него, сѐ што е можно е направено за да се подобри и подигне нивото на безбедност без да се загрозат економичноста, ефикасноста или удобноста.

Opel Vivaro - Active Safety

Активна безбедност

Карактеристиките на активна безбедност вклучуваат:

 • Програма за електронска стабилност (ESP®Plus)
 • Анти-блокирачки систем за сопирање (ABS)
 • Електронска сопирачка – дистрибуција на сила (EBD)
 • Систем за помош при качување по нагорнина (HSA)
 • Контрола на тракцијата (ТК)
 • Програма за стабилност на приколка (TSP) (со дополнителна кука за приколка)

Тоа е многу за кое било комби - но новиот Opel Vivaro нуди дури и повеќе. На пример нејзината ESP®Plus исто така вклучува:

 • Адаптивна контрола на товарот. Контролата на товарот се прилагодува на ESP®Plus системот според тоа дали возилото е целосно натоварено, половина натоварено или празно (стандардна опрема).
 • Ублажување при превртување. Системот за ублажување при превртување постојано го надгледува однесувањето на возилото со помош на сензорите на системот ESP®Plus и интервенира кога има опасност возилото да се преврти.
 • Хидраулична помош при сопирање. Во критична ситуации хидрауличната помош при сопирање ја зголемува силата на сопирачката до максимум, намалувајќи го растојанието на сопирање.
Opel Vivaro – Воздушни перничиња

Restraining systems

Стандардната опрема за пасивна безбедност содржи:

 • предно воздушно перниче за возачот
 • воздушно перниче за совозачот (опционално на Van, стандардно за Combi)
 • предупредување за сигурносен појас, возачкото седиште
 • безбедносни ремени со граничник на сила на првиот ред седишта
 • затегнувач на сигурносен појас затегнувач на првиот ред седишта
 • наслон за глава за возачот со систем за заштита од повреда на вратот
 • рампа против пролизгување за возачкото седиште
 • Сигурносен појас – ограничувач на сила (задни седишта)
 • SOFIX точки на монтирање за две детски седишта за Combi и Crew Van
 • Комби верзии исто така содржат TopTether точки за да се овозможи монтирање на универзални детски седишта на други места

Предното странично перниче и предното завесесто воздушно перниче се опционални за сите верзии.

Opel Vivaro - ISOFIX детски седишта

ISOFIX заштита за деца

Безбедноста на децата е секогаш приоритет во Opel. ISOFIX детските седишта можат да бидат монтирани на страничните седишта во вториот ред на Vivaro Combi, кој е опремен и со дополнителната безбедност на TopTether за заштита на вратот.

Opel Vivaro – Ретровизори за сепи точки

Ретровизори за сепи точки

Надворешните ретровизори со двојни леќи ги минимизираат опасностите од слепата точка додека возите, со посебно пониско огледало, кое овозможува дополнителен преглед додека претекнувате, а има и асферичен надворешен дел за подобра долг дострел на видливост. Уникатниот широк ретровизор, кој се наоѓа на совозачкото ролетна, нуди екстра видливост на сложени сообраќајони крстосници.

Систем за следење на притисокот на гумите (TPMS)

TPMS ја зголемува безбедноста преку откривање на недостаток на притисокот во гумите, додека сте на пат. Сензорот е активиран, а светлината во групата инструменти јавува предупредување против целосно истушување.

Новиот Opel Vivaro - Заштита на пешаци

Заштита на пешаци

Новиот Opel Vivaro ги исполнува регулативите за заштита на нозете на пешаците со оптимизирана област на браникот. Со хауба што може да се деформира, како и елементите под неа, плус простор за судар кој овозможува непречена деформација за овозможување на ефикасна заштита на главата.

Алармен систем

Алармниот систем на за новиот Vivaro е дизајниран во согласност со Истражувачкиот центар за осигурување и поправање на моторни возила, Татчам, ОК. Тој доби натпросечно рангирање Е. Се активира кога некој сака насилно да влезе во возилото, свири сирената и трепкаат светлата. Како заштита против дисконекција на батеријата, си содржи сопствен избор на енергија.

Заклучување со блокирање

Предните врати можат да се заклучат со блокирање преку фабрички монтиран систем за блокирање на Opel. Ова ја зголемува безбедноста на возилото и ја отежнува кражбата.

Сликата може да прикажува додатна опрема.

Opel ќе вложи разумни напори за точноста и обновеноста на информациите на оваа страница, но не презема одговорност за какви било барања или загуби кои произлегуваат од содржината на оваа страница. Некои од информациите на оваа страница може да не се точни поради промени на производите кои што настанале од времето на објавување на информациите. Некои делови од опремата кои се опишани тука се достапни само во одредени земји или по повисока цена. Opel го задржува правото да ги смени спецификациите на производите во секое време. За спецификациите на производите во вашата земја, ве молиме консултирајте се со вашиот дилер на Opel.
Оди на почеток