loading
Кликнете тука за Opel LiveChat
chat
 • ВНАТРЕШНОСТ 360°
 • ДИЗАЈН
 • ОПРЕМЕНОСТ И ТКАЕНИНИ
 • ТЕХНОЛОГИЈА НА СВЕТЛАТА
 • ТРКАЛА
 • БОИ
 • ПАКЕТ ТУРБО ПЛУС
 • OPEL EYE
 • ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ
 • ГРАДСКИ РЕЖИМ
 • ПАКЕТ ЗА ВИДЛИВОСТ И СВЕТЛА
 • ИНФОЗАБАВА
 • НАВИГАЦИЈА
 • РАДИА
 • ПРИЈАТНА ТОПЛИНА
 • СОНЧЕВ ПОКРИВ
 • ПРОСТОР ЗА ТОВАРЕЊЕ
 • МОТОРИ
 • ПРЕНОС
 • ECOTEC®
 • ДИНАМИКА ВО ВОЗЕЊЕТО
МОДЕЛИ
SELECTION
SELECTION

Најзначајни одлики:

 

 • 14-инчни челични тркала со раткапни
 • Странична средишна линија, прозори, црна
 • Електрика на прозорци, предни
 • Предни, странични и завесести воздушни перничиња
ENJOY
ENJOY

Најзначајни одлики:

 

 • 15-инчни Челични тркала со капаци
 • B-столбови, црна фолија (во зависност од болата на каросеријата)
 • Групирани инструменти, околина со висок сјај
 • Седиште на возачот, прилагодливо во 4 насоки, со прилагодлив насло
COLOR EDITION
COLOR EDITION

Најзначајни одлики:

 

 • 16-инчни тркала од легура, дизајн со 4 двојни краци
 • Б-столбови, црна фолија (во зависност од бојата на каросеријата)
 • Ткаенина црна Network Moonray Black или Lace Black
 • Кожен управувач со 3 краци со сребрени акценти, далечински контроли за инфозабава, темпомат и ограничувач на брзината
COSMO
COSMO

Најзначајни одлики:

 

 • 16-инчни тркала од легура со дизајн со 4 двојни краци
 • Кожен управувач со 3 краци со сребрени детали, далечински контроли за системот за инфозабава и темпомат со ограничувач на брзината
 • Електрика на надворешни ретровизори, рачно преклопување, греење

Сликата може да прикажува додатна опрема.

 

Описите и илустрациите на карактеристиките може да се однесуваат или да покажуваат опционална опрема што не е вклучена во стандардната испорака. Содржаните информации беа точни за време на објавувањето. Го задржуваме правото да вршиме промени во дизајнот и опремата. Прикажаните бои се приближни на вистинските бои. Илустрираната дополнителна опрема е достапна со дополнителна наплата. Достапноста, техничките карактеристики и опремата што се обезбедуваат на нашите возила може да се разликуваат или можат да бидат достапни само во одредени земји или може да бидат достапни само со дополнителна наплата. За прецизни информации за опремата што се нуди на нашите возила , контактирајте вашиот локален партнер на Opel.

 

+) WLTP

+) Податоците за потрошувачката на гориво и податоците за емисијата на CO2 се одредуваат со користење на Процедурата за тестирање лесни возила, усогласена низ целиот свет (WLTP), во согласност со регулативите R (EК) бр. 715/2007 и R (ЕУ) бр. 2017/1151 (во соодветните верзии). Вредностите не ги земаат предвид возењето и условите при возење. За повеќе информации за официјалните вредности на потрошувачката на гориво и емисијата на CO2, ве молиме прочитајте го упатството „Упатство за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 на новите патнички автомобили“, достапно во сите продажни места или во назначениот државен орган.

 

++) NEDC

++) Податоците за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 се одредуваат со користење на Процедурата за тестирање лесни возила, усогласена низ целиот свет (WLTP), а релевантните вредности се претворени за да овозможат споредливост со NEDC, согласно регулативите R (EК) бр. 715/2007, R (ЕУ) бр. 2017/1153 и Р (ЕУ) бр. 2017/1151.
Вредностите не ги земаат предвид возењето и условите при возење, опремата или опциите и можат да се разликуваат поради форматот на гумите. За повеќе информации за официјалните вредности на потрошувачката на гориво и емисијата на CO2, ве молиме прочитајте го упатството „Упатство за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 на новите патнички автомобили“, достапно во сите продажни места или во назначениот државен орган.

 

+++) Застарени модели на возила / лесни комерцијални возила

+++) Сите наведени бројки се однесуваат на основниот модел на ЕУ со стандардната опрема. Податоците за потрошувачката на гориво и емисијата на СО2 се утврдуваат според регулативите R (ЕК) бр. 715/2007 и R (ЕК) бр. 692/2008 (во соодветните верзии), земајќи ја предвид тежината на возилото во работна состојба, како што е утврдено во регулативите. Дополнителната опрема и фабрички поставените опции можат да придонесат за малку повисоки резултати од наведената потрошувачка и бројките за CO2. Податоците за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 не се однесуваат на одредено возило и не се дел од понуда. Тие се обезбедуваат само со цел да се споредат различни возила, но можат да се разликуваат од реалната потрошувачка на гориво во условите за возење во реалниот свет, кои во голема мера зависат од стилот на возење и условите при управување со возилото. Дополнителната опрема може да ја зголеми тежината на возилото кога е празно, а во некои случаи и дозволената носивост на оските, како и дозволената вкупна тежина на возилото и да ги намали дозволените влечни тежини. Ова може да доведе до намалување на максималната брзина и зголемување на времето за забрзување. Податоците за возењето земаат предвид возач од 75 kg плус товар од 125 kg. 2 H гас во m3/100 km.

Opel ќе вложи разумни напори да обезбеди потврда дека содржината на оваа Страна е точна и ажурирана, но не превзема одговорност за тврдења или загуби кои ќе произлезат од повикување на содржината на оваа Страна. Некои од информациите на оваа Страна може да не бидат точни како резултат на промени во производите кои може да се направени по лансирање на производот. Некои елементи од опремата опишана или покажана е достапна само во одредени замји или може да е достапна единствено по дополнителни цени. Opel го задржува правото на промени во спецификациите за производи во секое време. За точни спецификации за одреден производ во вашата земја, ве молиме да се обратите кај вашиот Opel дилер.

Оди на почеток